مهور
السلام عليكم
عزيزى الزائر/الزائرة
يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضو معنا او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب فى الانضمام الى اسرة منتدى مهور يسعدنا تسجيلك وشكرا
الادارة

مهور

عام
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» جـيت قبل العطر يبرد ..,, قبل حتى يذوب..,, في صمتي الكلام
الأحد أبريل 06, 2014 9:37 am من طرف NAZMEY

» تعلم لغات البرمجة c,c++, basic , java
السبت نوفمبر 30, 2013 8:59 pm من طرف لجين

» فضائل الاستغفار عجيبه سبحان الله
السبت نوفمبر 30, 2013 8:55 pm من طرف لجين

» فضل العشر الاوائل من ذي الحجة
الأحد أكتوبر 06, 2013 5:33 pm من طرف لجين

» جميع اسرار الكيبورد
الجمعة نوفمبر 23, 2012 9:29 pm من طرف Admin

» تملى فى قلبى ياحبيبى
الجمعة نوفمبر 23, 2012 7:35 pm من طرف علاء ابوبكر

» علامات يوم القيامه الصغرى والكبرى
السبت يونيو 16, 2012 12:20 am من طرف علاء ابوبكر

» حكم حديث الرويبضة
الجمعة يونيو 15, 2012 11:50 pm من طرف علاء ابوبكر

» برامج حلوة في جهازك وانت لاتعلم عنها شئ؟؟؟
الجمعة يونيو 15, 2012 10:42 pm من طرف علاء ابوبكر

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
م/محمد عبده
 
شهرزاد
 
tiger
 
علاء ابوبكر
 
معبر رفح
 
الوردة البيضاء
 
s.w
 
Admin
 
لجين
 
بنت العاصفة
 
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 6 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 6 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 48 بتاريخ الثلاثاء نوفمبر 13, 2012 5:00 pm
شاطر | 
 

 طريقة عمل البط على الطريقة المصرية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
معبر رفح



عدد المساهمات: 141
نقاط: 403
السٌّمعَة: 4
تاريخ التسجيل: 16/05/2010

مُساهمةموضوع: طريقة عمل البط على الطريقة المصرية    الجمعة يوليو 02, 2010 12:46 pm




عندنا منطقة اسمها دمياط على
البحر المتوسط اهلها بيعشقو البط

والبطة دي هدية للمدير العام في عيد ميلادووو


طريقة عمل البط سهلة أول حاجه
يغسل بالملح و الدقيق والليمون كويس عشان الريحة وبعدين ينقع فى ماء و خل لمدة 1/4
ساعة

اغلى
الماء وبعدين ضيفى البط بس اوعي تغطيها بالغطا عشان الشوربة متبقاش غامقة

وهتلاقي ريم بيطلع لازم
تشيليه كل مايطلع

ضيفى بصلة متوسط معاهم و بعد نزع الريم ضيفى فصين حبهان + فصين مستكة
+ ورقة لورا ( لورى أو غار ) + فلفل أسود

وهنا ممكن تغطى على البطة ( عشان مش تطير من الحلة
) ولما تقرب تستوي ضيفى الملح [و طبعا الحاجات ديه تضاف بعد نزع الريم
حتى لا تنزع معه من الأول ] و بس خلاص هى ديه كل الحكاية



ملحـــــوظة :
ممكن إضافة
قليل من الخل إلى الماء وهذا يساعد على سرعة النضج وتمنع ريحة
الزفارة


وبعدين ممكن يكون التحمير
بالفرن



بعد سلق البط
تصفى جيدا من ماء السلق

تدهن
البطة بالصلصة أو السمن و تدخل الفرن و تفتح الشواية و تترك حتى تحمر مع مراعاة
تقليبها على كل الجوانب حتى لا تحترق


او طريقة تانية أحلى التحمير فى
السمن البلدي


* بعد سلق
البط تصفى جيدا من ماء السلق عشان مش يفرقع السمنه في وشك

سخني ملعقتىن سمن وحمري البطة فيهما مع مراعاة التقليب كلما إحمر جانب
منها

و تقدم فى طبق مفروش بورق من
الخس أو أرز وممكن ترشي ملح وفلفل على البطه

وزينيها بحلقات بصل وطماطم
وفلفل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 

طريقة عمل البط على الطريقة المصرية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

 مواضيع مماثلة

-
» المتدين فى السينما المصرية.
» الشركة المصرية الصادقة لربح الدولارات الكثيرة /cashfear.net
» طريقة عمل البيتزا
» طريقة عمل البسبوسة
» طريقة عمل قرص بالعجوة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مهور  :: الفئة الأولى :: منتدى عالم حواء :: مطبخ حواء :: قسم الاطباق الرئيسية-